Voorstelling poëziebundel van Piet Deryckere in de Bib van Pepingen

piet deryckere fotoPiet Deryckere (°1948) is geen onbekende in Pepingen. Hij woont in Bellingen en is een gedreven lid van de verenigingen Kunst in het dorp en Bellingahaim. Ook in de bibliotheek is hij een veelgeziene gast. Sinds jaar en dag neemt hij deel aan de leesgroep en komt heel regelmatig romans, dichtbundels, boeken over kunst en filosofie uitlenen.
Want Piet Deryckere is van opleiding kunstenaar, was leraar artistieke vakken in het secundair onderwijs en houdt zich nog altijd bezig met beeldende kunst en poëzie.
In 2009 werd hij genomineerd voor de Basiel de Craene prijs voor poëzie en onlangs verscheen de dichtbundel ‘Zee en andere gedichten’.
De bibliotheek van Pepingen beschouwt het dan ook als haar plicht om zijn gedichten aan het grote publiek kenbaar te maken. Zij nodigt iedereen van harte uit op vrijdag 21 november om 20:00 uur in de bibliotheek, Trapstraat 4, 1674 Pepingen.

Het meisje en haar oppas

Ze keken naar de zee, met half gesloten ogen
Zagen zij de hoop van trage schepen
Ze bestudeerden de horizon, het meisje en
Haar oppas zaten lange tijd on de parasol.

Ze luisterden, het ruisen was vertrouwd
Zij bleven samen en dachten
Dat alles in de wereld bij elkaar hoorde
Zoals het ruisen van de bomen thuis en ook de zee

(uit: Zee en andere gedichten)

piet de ryckere b

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie