Taal en Teken in Pepingen (nog tot 8 september)

pep-in-gen Fatima Talbauipep-in-gen Hannie van den BerghHet kunstenaarscollectief Pep-in-Gen organiseert al 20 jaar wandelparcours hedendaagse beeldende kunst in het Pajottenland. Elk jaar wordt een ander stukje Pajottenland verkend, elk jaar is er ook een ander thema. Dit jaar is dat ‘Taal & Teken’.
Voor mij was het de eerste keer. Ik was verbaasd over het groot aantal deelnemers. Blijkbaar is Pep-in-Gen al een vaste waarde in de streek. En terecht: het uitzicht is ronduit schitterend, de kunstwerken-in-situ spreken aan en verwijzen ook rechtstreeks naar dat landschap, de bijhorende catalogus is mooi uitgegeven. Hoe doen ze het voor slechts €5 per familie (drankje en catalogus inbegrepen)?
Ik kom terug.
Meer informatie vind je op www.pep-in-gen.be en www.kunstinpepingen.be. De foto’s tonen de installatie van Fatima Talbaui en de infographic van Hannie van den Bergh. Mijn zoon van 9 heeft de foto’s gekozen. Zo zie je maar hoe kunst op een speelse wijze ook kinderen kan bereiken…

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie