Op visite bij Annelies Verbeke in kasteel Coloma (Sint-Pieters-Leeuw)

Vrijdag 6 oktober om 20 uur is iedereen van harte welkom in het kasteel Coloma voor een literaire lezing van Annelies Verbeke.

deuren open vanaf 19.30 uur

Met haar eerste roman ‘Slaap!’ won zij meteen de Vlaamse debuutprijs. Daarna volgden de romans ‘Reus’, ‘Vissen redden’ en ‘Dertig dagen’ en de verhalenbundels ‘Groener gras’, ‘Veronderstellingen’ en ‘Halleluja’.
Zij bouwde een indrukwekkende carrière op met proza en scenario’s en met podiumoptredens in binnen- en buitenland.

Haar werk kreeg talloze literaire nominaties en won verschillende prijzen, waaronder de lezersprijs van NRC Handelsblad, de Opzij Literatuurprijs en de F. Bordewijkprijs voor haar laatste roman ‘Dertig dagen’.

Momenteel staat Annelies Verbeke op de shortlist van de ECI Literatuurprijs met haar veelkleurige verhalenbundel ‘Hallelujah’, op 9 november kennen we de winnaar.

Inschrijven is verplicht.

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie