Kort verslag van de eerste pop-upclub van de bibliotheken Pajottenland-Zennevallei

Op zondag 30 april organiseerden de bibliotheken van het Pajottenland & de Zennevallei een eerste pop-up leesclub rond het boek ‘Het herdersleven’ van James Rebanks.

Met een pop-up leesclub willen de bibliotheken ook niet-leesclubleden aantrekken. “Niet iedereen voelt zich immers geroepen om zich voor een leesclub te engageren. Bovendien geeft een pop-up leesclub ook ruimte voor andere boeken dan het louter literaire boek. M.a.w.: de klassieke leesclub treedt buiten zijn grenzen.”, zegt bibliothecaris van Pepingen en leesclubbegeleider Ann Vandamme.

Deze eerste pop-up leesclub draaide om het natuurboek met een literair-informatief tintje ‘Het herdersleven’ van James Rebanks, waarin de auteur zijn leven als schaapsherder in het Noord-Engelse Lake District beschrijft.

De leesclub startte om 10u00 met een zonnige (!) wandeling naar Kesterheide waar schaapsherder Hugo O een demonstratie gaf. Hij had het boek ook zelf gelezen en herkende er veel in. Maar op de vraag of hij niet liever in het Lake District zou willen schapen hoeden, antwoordde hij: “Nee, het is daar te nat.”

Daarna was er een heel lekkere lunch in restaurant ’t Zwart Schaap (Gooik), gevolgd door de bespreking van het boek.

De volgende pop-upleesclub gaat door op zondag 28 augustus en zal gekoppeld worden aan het wandelparcours hedendaagse beeldende kunst van het kunstenaarscollectief Pep-in-Gen. Nieuws volgt.

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheken met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Kort verslag van de eerste pop-upclub van de bibliotheken Pajottenland-Zennevallei

  1. COLEMAN schreef:

    Ik ben een beetje jaloers dat ik er niet bij was. Ik had het e-boek gekocht en uitgelezen maar was te laat voor de inschrijving. Lijkt mij een leuke dag geweest te zijn en het goede weer was blijkbaar ook van de partij. De schaapjes heb ik met heel veel spijt moeten missen en ook het restaurant ziet er gezellig uit. Hopelijk had iedereen het naar zijn/haar zin. De volgende keer wil ik er, in de mate van het mogelijke, zeker bij zijn. Prachtig initiatief in ieder geval! Groetjes.

Geef een reactie