Het leven van bomen ontrafeld door vierde pop-up leesclub van de regiobib Pajottenland & Zennevallei

Het succesvolle boek ‘Het verborgen leven van bomen’ van Peter Wohlleben inspireerde vorig weekend een 50-tal bomenliefhebbers.

Op uitnodiging van de werkgroep ‘Literatuur in de Regio’ ging Bart Backaert, hoofd van de Groendienst van Aalst, in op een aantal thema’s uit het boek : de geurtaal van bomen, hun onderlinge vriendschappen en de ondergrondse communicatie via schimmels en zwammen. Na de theorie volgde in het Provinciedomein van Huizingen een praktijkwandeling in samenwerking met de natuurgidsen Zuidwest Brabant. Het gebeuren werd afgerond met een welverdiend hapje en drankje.
‘Sinds vorig jaar organiseren we twee maal per jaar met de ‘Werkgroep Literatuur in de Regio’ een pop-up leesclub. Dan bespreken we telkens een interessant, actueel informatief boek.’ zegt Sonja Van Cutsem, de organisator van deze zeer geslaagde editie. ‘De meeste bibliotheken in onze regio hebben een eigen leeskring waar meestal een literair werk wordt besproken. Met deze nieuwe formule bereiken we een ander publiek. Dankzij het gevarieerde aanbod en de speciaal uitgezochte locaties zijn onze pop-ups altijd volzet.’


Foto 1: Hoewel Backaert fan is van het boek, stelt hij zich toch vragen bij het antropomorfisme van Wohlleben, foto 2: Sonja Van Cutsem, de organisator van deze pop-up leesclub leidt Bart Backaert in, foto 3: Bart Backaert op de kleine receptie achteraf, foto 4: het publiek

Na drie geslaagde edities kiest de werkgroep in het najaar opnieuw voor een totaal ander thema. Het boek ‘Het dienstmeisje van Degrelle’ van Simone Korkus speelt zich gedeeltelijk af in Sint-Genesius-Rode en vertelt het verrassende verhaal van de zus van Leon Degrelle die in haar huis in Rode enkele Joodse dienstmeisje helpt onderduiken. Afspraak op 25/10 in de bibliotheek van Sint-Genesius-Rode.

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie