Het succesvolle boek ‘Het verborgen leven van bomen’ van Peter Wohlleben inspireerde vorig weekend een 50-tal bomenliefhebbers.
Op uitnodiging van de werkgroep ‘Literatuur in de Regio’ ging Bart Backaert, hoofd van de Groendienst van Aalst, in op een aantal thema’s uit het boek : de geurtaal van bomen, hun onderlinge vriendschappen en de ondergrondse communicatie via schimmels en zwammen. Na de theorie volgde in het Provinciedomein van Huizingen een praktijkwandeling in samenwerking met de natuurgidsen Zuidwest Brabant. Het gebeuren werd afgerond met een welverdiend hapje en drankje.
‘Sinds vorig jaar organiseren we twee maal per jaar met de ‘Werkgroep Literatuur in de Regio’ een pop-up leesclub. Dan bespreken we telkens een interessant, actueel informatief boek.’ zegt Sonja Van Cutsem, de organisator van deze zeer geslaagde editie. ‘De meeste bibliotheken in onze regio hebben een eigen leeskring waar meestal een literair werk wordt besproken. Met deze nieuwe formule bereiken we een ander publiek. Dankzij het gevarieerde aanbod en de speciaal uitgezochte locaties zijn onze pop-ups altijd volzet.’
- Antropomorfisme
- Sonja Van Cutsem
- Bart Backaert
Foto 1: Hoewel Backaert fan is van het boek, stelt hij zich toch vragen bij het antropomorfisme van Wohlleben, foto 2: Sonja Van Cutsem, de organisator van deze pop-up leesclub leidt Bart Backaert in, foto 3: Bart Backaert op de kleine receptie achteraf, foto 4: het publiek
Na drie geslaagde edities kiest de werkgroep in het najaar opnieuw voor een totaal ander thema. Het boek ‘Het dienstmeisje van Degrelle’ van Simone Korkus speelt zich gedeeltelijk af in Sint-Genesius-Rode en vertelt het verrassende verhaal van de zus van Leon Degrelle die in haar huis in Rode enkele Joodse dienstmeisje helpt onderduiken. Afspraak op 25/10 in de bibliotheek van Sint-Genesius-Rode.