Het Kasteel van Gaasbeek ontvangt leesgroepen voor de tentoonstelling MEAULNES/Gerolf van de Perre

De tentoonstelling MEAULNES/Gerolf van de Perre in het Kasteel van Gaasbeek opende op maandag 17 en dinsdagavond 18 oktober haar deuren voor de leesgroepen van Pajottenland/Zennevallei.

gaasbeek-3

De leesgroepen van de bibliotheken van Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat kregen elk een kamer van het kasteel toegewezen waar ze het boek ‘Le Grand Meaulnes’ van Alain-Fournier bespraken èn kregen daarnaast ook een rondleiding op de tentoonstelling door de kunstenaar zelf.

le-grand-meaulnes-revisited

Gerolf van de Perre , die met zijn schilderijen het boek illustreerde, vond het een heel speciale belevenis om met de leesgroepen zijn leeservaringen te delen. En de lezers zelf kregen op die manier de kans om bijna letterlijk door het boek te lopen.

Van de tentoonstelling is een mooi boek gemaakt in de vorm van een beeldverhaal. Gerolf van de Perre, Le Grand Meaulnes revisited, uitgegeven door Snoeck ism Kasteel van Gaasbeek. Bij aankoop van het boek zit een gratis toegangskaartje.

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie