De Sehnsucht van Connie Palmen (Kasteel van Gaasbeek)

“Mijn liefdesverlangen bestempelde hij als selige sehnsucht” (Connie Palmen, De wetten, Prometheus, 1999, p. 114)

Van 7 september tot 11 november loopt in het Kasteel van Gaasbeek de tentoonstelling Sehnsucht. Een onstilbaar verlangen. De curator is Oscar van den Boogaard. Er zullen werken te zien zijn van o.a. Erwin Olaf, Anselm Kiefer en ‘onze’ Wim Delvoye en Sam Dillemans (zie afbeelding boven). Meer gegevens over deze boeiende tentoonstelling vind je op www.kasteelvangaasbeek.be.
In verband met deze tentoonstelling komt Connie Palmen, die de sehnsucht in haar lijf heeft, op zaterdag 27 oktober spreken voor verschillende leesgroepen van het Pajottenland en de Zennevallei in het Kasteel zelf.

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheken met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie