boekenkunst 2

bayrle parkingdoos$

Nog tot 12 mei is er een overzichtstentoonstelling van Thomas Bayrle (°37, Berlijn) in het Wiels. Hij is vooral bekend van zijn haast obsessieve herhaling van steeds hetzelfde patroon: in collages, schilderijen, sculpturen en films, waarmee hij oa de massacultuur en de stedelijke ontwikkeling aan de kaak stelt. Ooit volgde hij een opleiding als wever in een textielfabriek, en uit deze ervaring is een blijvende fascinatie ontstaan voor de structuur van het weven en voor de metaforische kracht ervan.
Op de tentoonstelling is er ook een boeksculptuur te zien. Het werk draagt de naam ‘Parkhaus Köln’ en is gemaakt van karton. Het boek vertelt over een chauffeur die verloren rijdt in een parking. En inderdaad: hij of zij kan onmogelijk de uitgang vinden. Net zoals in het werk met de titel $. Als je met je vinger de weg van het $-teken volgt, kan je niets anders dan rondjes rijden.
Nog eventjes melden dat het Brusselse Wiels, Centrum voor Hedendaagse Kunst, in een oude brouwerij gelegen is. Het zogenaamde Blomme gebouw is een van de zeldzame overblijfselen van de modernistische industriële architectuur in Brussel. Voor wie niet van moderne kunst houdt, is het gebouw met zijn brouwkuipen en silo’s op zich al de moeite van het bezoeken waard. Mijn zoon van 8 houdt niet van musea, vindt moderne kunst dom, maar in het Wiels voelt hij zich goed. En nu was er zelfs kunst met autobanen en autootjes te zien! Fantastastisch vond hij het!

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in boekenkunst met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie