Auteurslezing Saskia de Coster op maandag 29 april in Dilbeek

Saskia de Coster heeft een nieuw boek geschreven, Nachtouders, en daar willen we natuurlijk alles over weten. Ze vertelt over haar schrijfproces, wat haar inspireert en hoe ze naar de wereld kijkt. Na de lezing kan het publiek vragen stellen.

Saskia de Coster (1976), al jaren de meest eigenzinnige en prikkelende stem van de lage landen, is de auteur van zeven romans, waaronder ‘Eeuwige Roem’ (2006), ‘Wij en ik’ (2013) en ‘Wat alleen wij horen’ (2015). Haar werk verscheen op long en short lists van de AKO literatuurprijs, de Gouden Uil en de Librisprijs. Ze won maar liefst drie maal de Cutting Edge Award en éénmaal de Opzij Literatuurprijs.

Daarnaast werkt De Coster actief samen met beeldende kunstenaars (Rinus Vandevelde, Nicolas Provost, Arne Quinze). Ze is ook zaakvoerder van Andermansland, een onderneming die woorden in actie in de publieke ruimte brengt. Samen met Inne Eysermans van de postrockgroep Amatorski maakt ze klankverhalen, waarmee ze vaak optreden in binnen-en buitenland. De Coster schrijft pittige columns en wordt geroemd voor haar optredens, debatten en lezingen. Haar werk is in tien talen vertaald.

Meer info op: https://dilbeek.bibliotheek.be

Over Ann Vandamme

begeleidde al leesgroepen toen zij nog geen website had. Sinds 2007 plaatst zij alle leesgroepwerkbladen op het net. Ondertussen vist zij regelmatig werkbladen op uit haar papieren archief en zet die ook online. Vroeger werkte zij in een boekhandel, later in een uitgeverij en sinds 2014 is zij bibliothecaris van Pepingen, in het hart van het Pajottenland. De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei werken nauw samen, en ook de verschillende leesclubs organiseren vaak een gemeenschappelijk evenement. Het logische gevolg is dat al deze leesclubs ook op deze blog een plaats krijgen. Veel leesplezier!
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheken. Bookmark de permalink.